dinsdag 21 augustus 2012

Daar gaat ze.............

..........op weg naar de middelbare school.
Gisteren is ze er al even geweest om haar boeken op te halen. Wat was ze zenuwachtig. Zij natuurlijk niet alleen ........... ik ook. Het is allemaal zo spannend!
Ze had het al heel fijn gehad en gisterenavond had ze haar spullen al in haar tas gestopt.
Vanmorgen vroeg ik of ze alles bij had wat ze mee moest nemen en om het zeker te weten haalde ze haar tas weer leeg zodat ze het na kon kijken.

Wat ze mee moest nemen stond in haar agenda die ze op school gekregen had.

Dus alles weer terug in haar tas en ze wilde haar oude gymtas meenemen om daar haar brood in te doen, want vanmiddag zou ze haar andere boeken mee naar huis nemen dus dan moest ze plaats in haar tas hebben. De helft van de boeken had ze in haar kluisje op school laten liggen omdat het niet allemaal in haar tas kon en dit was een idee van school. Had al gezegd dat als ze niet alles mee zou krijgen ze maar moest bellen dan zou ik komen, maar ja een moeder mag nog wel mee naar de basisschool, maar de middelbare is niet zo'n geweldig idee. Vandaar dat het kluisje een prima oplossing was!!

En dan is het wachten tot ze aan kan rijden.
Ze spreekt bij het Magdalenahof af met een stel meiden nog van haar oude school. Dus haar fiets had ze alvast voor het huis gezet.
En dan is het tijd om te gaan. Maar eerst nog een laatste knuffel. De zenuwen in mijn buik worden steeds erger, maar dat laten we natuurlijk niet aan haar merken. Fiets van het slot af..........
....opstappen met de tassen om haar schouder (ik hou mijn hart vast...........)

......en daar gaat ze.

Nog even zwaaien. (vlug inzoomen zodat ik haar er goed op heb)
Houdoe Anouk heel veel plezier!!!
En weg is ze!
Op weg naar een nieuwe fase in haar leven.
Nu maar hopen dat ze een top tijd op deze school gaat krijgen en dat ze net als nu al die jaren lachend naar school zal gaan.

En ik.................ik ben weer alleen en tel de uren af tot het bijna half drie is en ze weer thuis komt.

Liefs Patricia


9 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk dat je dit zo vastgelegd hebt!!!

  Zo'n spannend moment in haar leven. Wat wordt ze toch groot. Ik ben zo benieuwd hoe ze het heeft gehad vandaag. Wat een leuke tas heeft ze. Tja, het zal af en toe een heel gesjouw zijn met boeken. Wel fijn dat ze niet meer verplicht een boekentas hebben. Ik vind zo'n gewone tas veel mooier :o).

  En jij, heb jij je zenuwen ook een beetje in bedwang kunnen houden. hihihi, ik zou het ook super spannend vinden.

  Ik hoor nog wel hoe het geweest is. Oh, ik krijg een mailtje van jou, die ga ik nu snel even lezen. Heb ik wat afleiding van die hitte hier. Poeh poeh, het is echt puffen en zweten. En wat denk je van de Zumbales vanavond. Ook geen airco daar, dus dat wordt afzien! Heb wel een nieuwe sportoutfit gekocht bij de Trekpleister vandaag, dus hopelijk staat die, dan heb ik namelijk een "kniebroek" ipv een lange broek, is wel een stuk luchtiger natuurlijk.

  Nu stop ik echt. Geef Anouk en Mirthe maar een dikke knuffel van mij. Groetjes aan Mark en een kus voor jou.
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat toch weer leuk gedaan, lief vrouwtje van mij.

  Het was inderdaad een heel spannende tijd, niet alleen voor Anouk, maar voor ons allemaal. Alle spulletjes die gehaald moesten worden, weer teruggebracht moesten worden, informatie inwinnen over de school bij "oudgediende" en nog veel meer. Alles om onze dochter zo goed mogelijk op weg te helpen bij haar nieuwe, spannende fase in haar nog zo jonge leven.
  En jij hebt daar heel veel voor gedaan.

  Weet zeker dat ze het er reuze naar haar zin krijgt, en met de hulp van papa en mama gaat dat zeker lukken. Want mama zorgt wel dat alles in orde is en dat haar lieve dochter volledig uitgerust naar haar nieuw school kan gaan, dank je wel daarvoor Patricia.

  En Anouk, heel veel succes op het Strabrecht College !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gedaan Patricia,

  ja je hebt me aan het huilen gekregen, wat word ze groot he'en nu gaat het heel erg hard maar dat is het leven zo heeft jou moeder het ook mee gemaakt ,en nu is het al weer jullie beurt.
  ik ben wel wat laat maar heb weer migraine gehad en dat met dit weer maar nu gaat het weer beter .
  heel veel groetjes van T Hanselien .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waar blijft de tijd.
  Eerst de kleuterschool, daarna de basisschool en moet je nu zien daar gaat ze dan.
  Je had het mooi omschreven een nieuwe fase in haar leven. Ik kreeg de tranen in mijn ogen.
  Ik hoop net zoals jij dat ze er leuke jaren zal doorbrengen en ik wens haar veel succes met al dat huiswerk.
  Liefs en een knuffel voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Patries, Een brok in mijn keel. Moest meteen weer aan vroegere tijd denken, toen mijn kleintjes groot werden. Ik kreeg weer even dat gevoel terug. Daar gaat ze.Mooi gezegd of gezongen.
  Liefs tante Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor! En die stomme foto staat er ook bij :o Haha.

  Leuk hoor!

  Xjes Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb met grote ogen gekeken naar Patricias enjoy my scraps schitterend gewoonweg ook de eerste schooldag van Anouk vonden wij erg leuk echt een grote meid heel veel groetjes uit Heitse (van Pap en Mam).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kippenvel heb ik gekregen en later tranen!
  Wat schrijf je toch geweldig!
  Heb zelf geen kinderen maar ik voel helemaal met je mee, ik ken ze ook goed en wat zijn ze knap!
  Waar blijft de tijd, ik hoop inderdaad dat ze mooie jaren op het Strabrecht College krijgt want ook dit is een belangrijke periode in haar leven!
  Liefs t. Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allemaal bedankt voor de geweldige, lieve en steunende reacties. Die hebben me goed gedaan. Het is nog allemaal even wennen voor Anouk, maar ook voor mij, maar het komt allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen