woensdag 27 april 2011

Examen gehad

Hallo allemaal,

Nou de zenuwen zijn gezakt en de spanningen zijn weg. Na weken hard blokken en bijna geen tijd meer voor leuke dingen zit het er nu op. Gisteren heb ik examen gehad. Was heel de dag kei zenuwachtig. In het weekend had  ik nog heel wat sommen geoefend (Mark had me er mee geholpen en verschillende sommen bedacht zodat ik die kon oefenen) en ook nog excel geoefend wat dankzij de hulp van ons Monique weer wat leuker was geworden na flink wat tips. Dinsdag morgen nog de proefexamens doorgenomen en tussen door even een pauze in gelast om een kopje thee bij ons thuis te gaan drinken. Daar lekker buiten gezeten wat me goed gedaan had en ik met goede moed weer verder kon oefenen.
Toen Mark thuis kwam nog wat sommen doorgenomen en een telefoontje van ons Monique gehad die me nog enkele dingen vroeg over excel (waar er eentje bij was waarvan ik niet wist waar ze het over had en na wat aandringen van ons Monique begon het weer te dagen). Nog wat gegeten en toen was het tijd om te gaan.

De zenuwen waren nu op top hoogte maar goed ik ging er gewoon het beste van maken. Ons pap en ons mam hadden nog even gebeld en ons Monique ook en het examen kon beginnen. Nou toen ik de sommen zag zakte de moed in mijn schoenen. Wat waren die moelijk. Alles was anders omschreven of de sommen waren omgedraaid zodat je waar je altijd het bedrag bij gekregen had nu het bedrag zelf moest uitrekenen. Ook bruto,tarra en netto waar ik zo op geoefend had kwamen aan bod en die wist ik helemaal niet meer. Het was echt erg. Had een som dan ook niet af toen het tijd was. Ben gegaan en had Mark even gebeld en het huilen stond me op dat moment nader als het lachen. Nog wat gedronken en toen was het tijd voor het examen van excel. Dat zag er allemaal wat makkelijk uit. Had het ook binnen de tijd af en was blij met het telefoontje wat ik 's middags van ons Monique gehad had, want net wat ik die middag niet meer wist stond erbij. Toen ik klaar was met het examen en alles in ging leveren kreeg ik het punt van rekenen terug.
Ik was er helemaal stil van! Ik had een 8 Kon het gewoon niet geloven. Op weg naar huis kwam de brok in mijn keel en eenmaal bij de deur barste de huilbui los. Mirthe stond me op te wachten en vroeg wat er was. Ik zei het was zo moeilijk, maar ik heb een acht gehaald. Mark zat in de kamer en toen ik hem zag barste ik opnieuw in een hevige huilbui uit. Het is niet erg hoor. Je hebt er alles aangedaan. Misschien heb je het wel gehaald. Ik ja ik heb een acht. Was zeg je!!!! Een acht. Ja!!!! Nou kom maar even tot rust want dit zijn de spanningen die er nu uitkomen. Ik ga een lekker bakje thee voor je zetten. Lekker. Ben me om gaan kleden en heb ons pap en ons mam en ons Monique gebeld. Die ook heel trots op me waren. 

Gelukkig het zit er op. Nu nog even afwachten wat ik voor excel gehaald heb. Dat hoor ik als het goed is donderdag. Ik heb vannacht goed geslapen en niet meer over sommen, cijfers, cellen, kolommen en formules gedroomd. Heerlijk ik ben er vanaf. Ik heb een ding al gehaald. Nu het andere nog.

Wordt vervolgt.

Groetjes van Patricia

6 opmerkingen:

 1. En wat zal dat een heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk gevoel zijn. Iedereen is apetrots op jou. Een superprestatie hoor. Een dikke vette 8 en dat nog wel voor rekenen!!! Nou ik doe het je in ieder geval echt niet na. Poeh poeh.

  Een flinke jankpartij, dat mag zeker na zoveel weken van spanning. Volgens mij woog je wel 10 kilo lichter daarna. (was dat maar echt zo he, alhoewel, 10 kilo is wel wat veel voor jou).

  Ik vond het oefenen met excel erg leuk. Heb zelf ook allemaal nieuwe dingen geleerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat je daar met gemak voor slaagt. Al moet ik wel bekennen toen ik je gisterenmiddag belde en je bepaalde dingen helemaal niet meer wist, dat ik daar zelf ook een beetje zenuwachtig van werd. Ben wel blij dat ik ze gevraagd had, aangezien ze in het examen voorkwamen! Vooruitziende blik van mij??? ha ha ha.

  Nu kun je je weer op leuke dingen gaan richten en hoef je niet meer elke dag de boeken in te duiken. Of het moeten scrapbook-boeken zijn. Ha ha ha, dat ziet er grappig uit zo!

  Wat heerlijk om lekker te kunnen slapen 's-nachts, geen formules, titelblokkeringen, bruto, netto, pagina-eindes enz. meer die in je dromen voorbij komen.

  Nu hebben we een ander leuk vooruitzicht. Als het goed is komt onze Joy binnenkort. Kijk er al erg naar uit en hoop dat ons pap en ons mam zo bericht krijgen dat ze haar mogen gaan halen.

  Nou lieve zus van mij, geniet maar goed vandaag en loop maar lekker met je hoofd in de wolken. Je hebt het verdiend.

  Love you, een hele dikke knuffel en kus van jouw zeeeeeeeeeeeeeeeeeer trotse zus.
  Ikke dus, ja ja...Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kwam vanmiddag thuis, en ik wist niet wat ik zag.............er lagen GEEN leerboeken op tafel. Ze was wel zo zenuwachtig en gespannen, maar ze ging er vol goede moed naar toe en ik had best wel hoop.
  Toen ze me na het eerste examen belde en zei dat het zoooooo moeilijk was, hoorde ik al aan haar stem dat het mis was. Ik dacht "dit wordt niks".
  Ze was zelfs nog eerder thuis dan ik gedacht had en toen de brulpartij kwam, dacht ik dat het helemaal mis was, maar ik dacht toch echt te horen dat door de jankpartij het woordje acht doorheen kwam, en toen besefte ik dat alle spanningen eruit kwamen. Het aansteken van onze trouwkaars had dus wel degelijk geholpen.
  Nu de andere nog, maar daar ik alle vertrouwen in, want hiermee heeft ze heel veel hulp gehad, dank je wel Monique !

  Ga lekker aan je blog werken en geniet van jezelf want je hebt het hard nodig.
  Ook ik ben zeer trots op jouw prestatie want je hebt er heel hard voor gewerkt.

  Kusjes van jouw trotse man.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tante Bernadette27 april 2011 om 20:24

  Hoi Patricia,

  Nou, geweldig hoor. Wat een goed punt. Dat heb je toch maar mooi weer voor elkaar.

  Groetjes tante Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Patricia ,
  geweldig gefeliciteerd want dit heb je toch maar goed voor elkaar en wat een prachtig punt
  erg goed van jou je kunt trots op je zelf zijn .

  liefs tante Hanselien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Patricia

  Geweldig een 8, hoe krijg je het voor elkaar!
  Ik weet zeker dat iedereen trots op je is
  Wat heb je weer fantastisch geschreven, ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen toen ik je verslag las.
  Proficiat!!

  Liefs T.mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje een 8, wat ben ik trots op je en ben benieuwd naar het vervolg.
  Misschien wel een 9.
  Ik ga voor je duimen en geniet nou maar van die 8 die je hebt gehaald.
  Ik neem er nu een wijntje op.
  Dikke kus tante Rian

  BeantwoordenVerwijderen